Beste muziekvrienden,

Het seizoen 2022-2023 is alweer halverwege. Het jubileumjaar 2022 begon spetterend met het gevarieerd en feestelijk jubileumconcert in de Theresiakerk. Het concert werd verzorgd door acht musici met een hechte band met Maarn. De Theresiakerk was goed gevuld en na afloop kon uitgebreid nagepraat worden in de Ark met een drankje in de hand.
Het strijkkwartet in november en het kerstconcert in december waren ook een klinklaar succes.

Het jaar 2023 is inmiddels begonnen. Een jaar met vier prachtige concerten in het vooruitzicht. Deze concerten worden gegeven in de Ontmoetingskapel op iedere derde zaterdag van de maand om 16.00 uur.

Op zaterdag 21 januari nodig ik u uit om naar de Ontmoetingskapel te komen om te luisteren naar klarinettist Mariëtte Koens. Mariëtte speelde op het jubileumconcert o.a. samen met haar moeder een stuk voor twee klarinetten van Mendelssohn. Ook bij het jubileumconcert vijf jaar geleden was zij van de partij. Ze studeert nu in Londen aan de Royal College of Music.

Nieuwsbrief 2023 01

Op het concert van 21 januari wordt zij begeleid door Toko Tsuchiya op de vleugel. Zij spelen werken van Debussy, Saint-Saëns, Molter en anderen.

Op 18 februari kunt u luisteren naar internationaal bekende cellist Hanneke Rouw en Elke Simons, piano.

Op 18 maart bestormen de Academisten van het Concertgebouworkest voor de tweede keer Maarn.

Op 15 april laat Maarnaar Jeroen Pek met zijn jazzband PEK de ruiten rinkelen van de Ontmoetingskapel.

In de tussentijd wordt hard gewerkt aan de website. Op de vernieuwde website “Maarnse Concerten” kunt u het programma verder bekijken en informatie lezen over de musici.

Ik hoop u allen op zaterdag 21 januari te begroeten in de Ontmoetingskapel.

Met vriendelijke groet,
Nienke Lettinga